A kultúra mindenkié – akadálymentesen a fővárosi kulturális rendezvényeken

A fővárosban élő fogyatékos emberek kulturális szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférését segíti az Egalitás Alapítvány A kultúra mindenkié – akadálymentesen a fővárosi kulturális rendezvényeken program keretében. Személyi segítéssel és kerekesszék szállítására alkalmas kisbusszal történő szállítással biztosítjuk fogyatékos, továbbá közlekedési nehézségekkel küzdő, mozgásukban akadályozott személyek kulturális rendezvényekre való eljutását, a programokon való részvételét. A program támogatója a Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottsága.

A szolgáltatás ingyenes.

Részletes leírás

Személyi segítés:
Személyi segítőink segítenek a jegy megvételében, otthoni előkészületben, öltözködésben, igény estén a programon is jelen vannak kísérőként.

Szállítószolgálat:
Kerekesszékes utasok szállítására alkalmas kisbusszal történő szállítással biztosítjuk a rendezvény helyszínére történő eljutást.

Speciális információnyújtás:
Tájékoztatást nyújtunk a kulturális rendezvények megközelíthetőségének, a helyszínnek az akadálymentességéről, egyéb, fogyatékos nézők/résztvevők részére nyújtott szolgáltatásokról.

Bővebb információ, kapcsolatfelvétel:
Egalitás Alapítvány www.egalitas.hu

A szolgáltatást előzetesen igényelni kell. A helyszínre szállítást az optimális útvonal megtervezésével a beérkezett igények érkezési sorrendjében a kapacitás erejéig tudjuk biztosítani. Személyi segítést a beérkezett igények érkezési sorrendjében a kapacitás erejéig tudjuk biztosítani, illetve a helyszínen megkülönböztetett jelzésű sárga pólóban levő segítőktől lehet igényelni.

 

 

Zaymusné Szanka Judit programvezető 274-64-47, 06-30-953-3415
Sarkadi Gabriella koordinátor 06-30-260-8325

A programba korábban bevont kiemelt rendezvények:

Múzeumok majálisa 2011. május 21-22. szombat-vasárnap
Helyszín: Nemzeti Múzeum

Városligeti Gyermeknap 2011. május 28-29.
Helyszín: 1141 Budapest, Városliget

Esély nap az Orczy kertben 2011. június 05. vasárnap
Helyszín: Orczy park (VIII. ker. Orczy út 1.)

Karizmák ünnepe 2011. június 13. Pünkösdhétfő
Helyszín: Helyszín: Budapest II. kerület Máriaremetei Kisboldogasszony Plébánia kertje Budapest II., Templomkert 1.

A II. kerületi Önkormányzat ingyenes kulturális és szórakoztató fesztiválja június 17-én és 18-án
Helyszín: Budapest II., Millenáris)

Egyéb rendezvényekre való eljutás segítése szabad kapacitás esetén, a programvezetővel történt egyeztetéssel lehetséges.

Korábbi tapasztalatok, előzmények:

2005. óta végezzük Budapest II. kerületében, Pesthidegkúton a “Közlekedési nehézségekkel küzdő személyek kulturális, szabadidős, és egyéb társadalmi rendezvényeken való részvételének segítése helyszínre való eljutás, helyszíni segítségnyújtás biztosításával” tevékenységünket. Együttmuködünk a Klebelsberg Kuno Művelődési, Kulturális és Művészeti Központtal, melynek rendezvényeire rendszeresen szállítunk fogyatékos személyeket. Művészeti Fesztiválokon jelen vagyunk kerekes székes személyek szállítására alkalmas buszunkkal és személyi segítőinkkel, akikhez a rendezvénysorozat egész időtartama alatt segítségért fordulhatnak a rászorulók. A tevékenységünket ismerők köréből több igény érkezett arra vonatkozóan, hogy bővítsük ki programunkat a Főváros egészére.
A Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottsága támogatásával örömmel teszünk eleget ennek a régi kívánságnak.