Magyar Természettudományi Múzeum

Lenergy – Az év természetfotósa 2019

Újra itt vannak az év legszebb természetfotói.

A kiállítás november 5-től január 27-ig tekinthető meg.

BELÉPŐDÍJAK:

Felnőtt: 800 Ft
2 – 26 év között: 400 Ft  
62 – 70 év között: 400 Ft
70 év fölött ingyenes.
Az állandó kiállításra vásárolt jegy a kiállítás árát már tartalmazza.

Szépművészeti Múzeum

Rubens, Van Dyck és a flamand festészet fénykora

Október végén megnyíló kiállításunk az európai művészet meghatározó barokk mestere, Peter Paul Rubens és kora flamand festészetét mutatja be. A 120 művet bemutató tárlatra negyven nagy közgyűjteményből, többek között a Louvre-ból, az Ermitázsból, a Pradóból, a washingtoni és a londoni National Galleryből érkeznek műtárgyak. A kiállításon Rubens mintegy harminc és Van Dyck több mint egy tucat remekműve mellett más flamand mesterek kiváló alkotásait is megtekinthetik a látogatók.

Földszint, időszaki kiállítótér.

A kiállítás megtekinthető: 2019. október 30. – 2020. február 16.

 

Magyar Nemzeti múzeum

Kötődések

betűk, a nyomhagyás különféle tárgyi emlékei után 2019-ben a kötődéseket keressük az újkőkortól a 18. századig. Most nyíló útvonalunkon arra hívjuk látogatóinkat, gondoljuk végig együtt: hogyan szerveződtek az egyének különböző csoportokká az évezredek során. Milyen hasonlóságok kötötték össze a kisebb-nagyobb közösségek tagjait? Milyen különbségek választották el őket egymástól? Mit mutatnak a tárgyak az emberi kapcsolatok sokféleségéről a történelemben, és mai szemmel nézve vajon hogyan, hányféleképpen köthetők össze egymással?

A kiállítás megtekinthető: 2019. április 2. – 2020. március 1.

Tutanhamon kiállítás

A KIÁLLÍTÁS

A TUTANHAMON – Rejtélye és Kincsei kiállítás életre szóló élményt és betekintést kínál Önnek az ókori Egyiptomot kutató régészet világába. Induljon el erre a fantasztikus utazásra, és fedezze fel a fáraó sírkamráit és kincseit, pontosan úgy, ahogy Howard Carter 1922-ben tette.

Majdnem 100 évvel a szenzációs feltárás után, a TUTANHAMON – Rejtélye és Kincsei kiállítás egyedi módon mutatja be a felfedezés történetét. 2000 nm2-en több, mint 1000 kiállítási tárgy, grafika, videók, és ingyenes audioguide várja a látogatókat egy olyan kiállításon, amit már több, mint 6 millióan néztek meg, miközben bejárta Zürichet, Dublint, Brüsszelt, Madridot, Szöult és Párizst.

„Most először Tutanhamon sírjának felfedezése óta, ez az a kiállítás, ami lehetővé teszi az emberek számára, hogy újra felfedezzék a kincseket és a temetkezési tárgyakat olyan elrendezésben, ahogyan azokra rátaláltak 1922-ben.”

(Dr Wilfried Seipel, egyiptológus és a Bécsi Szépművészeti múzeum volt igazgatója)

Cím: Budapest 1061, Király utca 26.

A kiállítás megtekinthető: 2019. november 8. – 2020. március 1.

 

Magyar Nemzeti múzeum

CLARA

ROTSCHILD KLÁRA – DIVATKIRÁLYNŐ A VASFÜGGÖNY MÖGÖTT

Rotschild Klára egyszerre volt a Horthy-kor arisztokratáinak és a Kádár-korszak nagyasszonyainak a divattervezője. Szalonjában rendszeres vendég volt Kádárné, Tito marsall felesége, a szovjet külügyminiszter és a perzsa sah neje, a magyar művészvilág csillagai. Vajon miként volt lehetséges, hogy a második világháború előtt és után is ilyen kimagasló sikereket ért el? A CLARA – Rotschild Klára – divatkirálynő a vasfüggöny mögött című kiállítás egyszerre mutatja be egy sikeres nő életútját, egy korszak elitjének öltözködési kultúráját, valamint a szocialista Magyarország kétarcú, ellentmondásokkal terhelt időszakát.

A kiállítás megtekinthető: 2019. november 16 – 2020. április 30.