www.egalitas.hu

Mozgássérültek Létbiztonságát Elősegítő Alapítvány

Időszakos

Magyar Természettudományi múzeum

 

Attila örökösei – A hunoktól az Árpád-házig

Különös szokások, keletről jött gének, arcok és sorsok a csontok alapján XXI. századi módszerekkel

Tudományos és áltudományos nézetek sokasága kíséri a témát: honnan származunk, kik a rokonaink.
Vajon egyszerű a válasz?
Nem, hiszen különböző tudományágak foglalkoznak a magyarság őstörténetével, és ezek eredményei egyelőre nem, vagy csak részben rímelnek egymásra.

A kiállításnak sem célja, hogy pontot tegyen a viták végére, de a régészet, a történeti embertan és az archeogenetika eredményeinek felhasználásával néhány „eredettöredéket” azért bemutat

A kiállítás 2019 október 16-tól november 18-ig tekinthető meg.

 

Magyar Nemzeti múzeum

Füstbe burkolt szépség

A kamarakiállítás a Magyar Nemzeti Múzeum ritkán látható, művészi kivitelű pipáiból nyújt ízelítőt . Az apró tárgyak  finom kidolgozását, a rejtett részleteket, szépségeket Dabasi András vetített fotói segítenek felfedezni a nézők számára.

A kiállítás  2019 október 14-től december 1-ig tekinthető meg.

 

Kötődések

A betűk, a nyomhagyás különféle tárgyi emlékei után 2019-ben a kötődéseket keressük az újkőkortól a 18. századig. Most nyíló útvonalunkon arra hívjuk látogatóinkat, gondoljuk végig együtt: hogyan szerveződtek az egyének különböző csoportokká az évezredek során. Milyen hasonlóságok kötötték össze a kisebb-nagyobb közösségek tagjait? Milyen különbségek választották el őket egymástól? Mit mutatnak a tárgyak az emberi kapcsolatok sokféleségéről a történelemben, és mai szemmel nézve vajon hogyan, hányféleképpen köthetők össze egymással?

A kiállítás megtekinthető: 2019. április 2. – 2019. december 31.

 

Szépművészeti múzeum

Rembrandt és tanítványai. Rajzok és rézkarcok a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből
Földszint, Michelangelo terem.

A kiállítás megtekinthető: 2019. szeptember 20. – 2020. január 5.

Közhasznú tevékenységeink

Súlyosan fogyatékos emberek társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése személyi segítő- és szállító szolgálat működtetésével. Rehabilitációs foglalkoztatás. Foglalkozási rehabilitációs tanácsadó iroda működtetése. Munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek képzésének, foglalkoztatásának elősegítése.

Segítünk

Várjuk mindazok jelentkezését, akiknél az ORSZI a komplex felülvizsgálaton, állapot javulást állapított és ezáltal csökkentették, illetve megszüntették a rehabilitációs, vagy rokkant ellátását. Jelentkezni lehet a 06-30-225-2073-as telefonszámon, vagy a nasze[kukac]egalitas.hu e-mail címen.

Copyright © 2019 www.egalitas.hu